İletişimin temelini oluşturan konuşmanın en önemli unsurlarından ağız ve dişler, kişinin kendine olan özgüveninde etkindir. Diş yapısı bozuk olan çocuklar konuşmaktan kaçınır ya da konuşurken ağzını kapatma gereği duyarlar. Psikoloji olumsuz etkileyen bu durum sosyal hayatta büyük bir çöküş yaratır.
Ağız ve Dişler Konuşmayı Nasıl Etkiliyor?
Düzgün konuşmada dişler büyük bir etkendir. Çene kemikleri, diş etleri, dil ve damağın konuşmayla ilgili görevleri bir bütündür. Ağızdaki diş sayısı ve dişlerin durumu istenen sesi çıkarmamızı sağlar.
Bebekler ve Çocuklarda Dikkat Edilmesi Gerekenlere Dikkat
Tedavi edilmeyen süt dişi çürükleri ileride diş çarpıklığı, çene gelişiminde bozukluk ve genel sağlık problemlerini tetikliyor. Bu problemler çocuğun ergenlik döneminde konuşma problemleriyle karşı karşıya kalabilir.
Diş Ve Çene Problemlerinde Ortodonti
Konuşmayı etkileyen diğer bir etkeninde ortodontik problemler denilen, çenesel uyumsuzluk veya dişsel bozukluklardır. Ortodonti düzensiz olan dişlerin düzeltilmesi diş, çene ve yüzdeki uyumsuzlukların giderilmesiyle ilgilenen bir bilim dalıdır. Ortodontistler, çene kemiği ve dişlerin doğru yerde ve doğru konumda yerleşmesini sağlar. Böylece çürük ve diş eti hastalıklarının önüne geçilmiş olur. Ayrıca dişlerin ve çene düzeleceği için kullandığımız kelime ve harflerin de telaffuzu değişir, daha net olur.
Çocuklarda Ağız Ve Diş Yapısı Bozukluğuna Dikkat
İletişimin temelini oluşturan konuşmanın en önemli unsurlarından ağız ve dişler, kişinin kendine olan özgüveninde etkindir.
28 Aralık 2016 Çarşamba 22:10
Bu haber kez okundu.
